Hugin hem för män

En ny grund att stå på

Behandlingshem för män - 21 till 40år

Hugin Hvb hem erbjuder en hemlik och trygg miljö för vuxna män med psykisk funktionsnedsättning samt parallella beteenden - såsom missbruk/kriminalitet & psykisk ohälsa, med fokus på individuella lösningar. Vi ser hela människan utifrån ett salutogent förhållningssätt.
Vi jobbar efter 12 stegsstrukturen & KBT program, men tar även emot klienter som behöver ha medicinsk hjälp. Vi har professionell personal som jobbar dygnet runt. Vi har kompetens inom 12 steg, KBT, CRA, ESL, KSL, samt våld i nära relationer, och ÅP programmet. Vi har en psykodynamisk grundsyn och arbetar miljöterapeutiskt innehåll. Vi jobbar utifrån tidigare livserfarenheter och bygger upp deras starkare sidor. Men vårt fokus är på återhämtning och nya lösningar, för att möta vardagen i ett självständigt boende. Insatserna är individuellt anpassade och utformas i nära samarbete med den enskilde och handläggaren. Vår målsättning är att tillsammans utforma fungerande strukturer, rutiner och strategier som kan vara ett stöd i vardagen.

Hugin Hvb erbjuder en hemlik och trygg miljö för vuxna män med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt pararella beteenden, samt missbruksproblematik & kriminalitet, psykisk ohälsa.


Tillstånd för HVB-placering enligt lagrum SoL 7.1.1. & LvM.

Vi har lång erfarenhet av målgruppen och mycket kompetent personal.
Vårt kvalitetsindex från SSIL är högt och vi har mycket goda referenser.

Behandling

Hugin erbjuder en hemlik och trygg miljö för vuxna män med neuropsykiatriska funktions- nedsättningar samt pararella beteenden, samt missbruksproblematik & kriminalitet.                                                                                           
Här ser vi hela människan utifrån ett salutogent perspektiv.

Vi jobbar efter 12 stegsstrukturen, KBT behandling, MRT behandling och ACT. Vi tar även emot klienter som behöver medicinsk hjälp. Vi har utbildad personal som arbetar dygnet runt utifrån 12 steg, KBT, CRA, ESL, våld i nära relationer, etc .

Vi arbetar med

• 12-stegsstruktur Missbruk
• KBT program  
• CRA/MRT/ADL
• Återfallsprevention
• ESL- Ett självständigt liv
• Relationer/Kriminalitet
• Anhörigvecka
• Våld i nära relationer
• Individuella planeringar  

FAS 1 & 2 Primärvård 3-6 månader

Fas 1 & 2
Är främst med teoretiska morgonmöten, processgrupper/föreläsningar. Vi lägger mycket fokus, på individuella arbetsinnehåll: lektioner och föreläsningar enligt ett strukturerat schema, som matchar varje individ. Vi behandlar teman som bakgrundshistorik, konsekvenser, känslokontroll och analyser av drogpersonligheten. Vi arbetar även med känslor, självkänsla och ärlighet. Varje person som kommer till oss, har sin egen historia och sin egen vårdplan. vi anpassar oss efter varje persons behov, och behandlingsinsatser. Samt har vi en hemtrevlig boendemiljö i Hugin hvb hem.


FAS 3 Träningsboende / Utsluss 3-6 månader

Utslussningsfasen & Fas 3
Hugin hvb hem - kan erbjuda klienten samt uppdragsgivaren, nya möjligheter.
Vi har möjligheten att erbjuda träningsboende. Därmed kan klienten jobba med att bli självständig i en ny stad. Eller jobba tillbaka till sin egen hemkommun. Syftet med denna insatsen är att kunna hjälpa klienten med: sysselsättning, ekonomi och en ny gemenskap. Ett tätt samarbete med ansvariga på praktikplatser eller skola är också en viktig del för oss och klienten. Klienten får planera sin vardag utifrån en holistisk planeringsmodell, som han har lärt sig under vistelsen på Hugin Hvb hem.

Vi finns här för dig - Kontakta oss

Peter Nordström
Föreståndare – Utbildad Kandidatexamen Jurist, Handledning,
Ledarutveckling, Offentlig sektor managementprogrammet OSMP,
Att leda förändringsarbeten inom socialarbete
070-376 01 18
PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOnBldGVybm9yZHN0cm9tQGh1Z2lubXVuaW5odmIuc2UiIHRhcmdldD1fYmxhbms+cGV0ZXJub3Jkc3Ryb21AaHVnaW5tdW5pbmh2Yi5zZTwvYT4=

Ömer Sarac
Behandlare/Verksamhetschef: Utbildad: Kandidatexamen Sociologi & filosofi &
certifierad Alkohol och Drogterapeute, KSL, CRA, KBT grund/MI/ASI,
ledarskapsutbildning Mm
076-260 84 29
PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOm9tZXJAaHVnaW5tdW5pbmh2Yi5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5vbWVyQGh1Z2lubXVuaW5odmIuc2U8L2E+

Kalle Wikström
Behandlingsansvarig/Samordnare
Utbildad: Certifierad Alkohol och Drogterapeute,
KSL, CRA, KBT grund/MI/ASI & MRT utbildad.
PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmthbGxlLndpa3N0cm9tQGh1Z2lubXVuaW5odmIuc2UiIHRhcmdldD1fYmxhbms+a2FsbGUud2lrc3Ryb21AaHVnaW5tdW5pbmh2Yi5zZTwvYT4=

Stefan Fellman
Medlevare/Behandlingsassistent.
Utbildad: Behandlingsassistent och KSL/MI.

Patrik Näsman
Medlevare/Behandlingsassistent.
Utbildad: Hälsa och vårdare, inriktning stödpedagog/Lärare  
och MI/FITT tretment inom KBT grund, MI.


Martin Dahlander

Medlevare/Behandlingsassistent
Utbildad, Natur och samhällsvetenskap. Psykologiinriktning med kompetens i Anatomi,
lagstöd, Läsförståelse samt filosofi samt MI. Och är under utbildning (Behandlingsassistent).

Åsa Löfdahl
Medlevare/Behandlingsassistent
Certifierad Alkohol och Drog terapeut samt MRT utbildad,
ART instruktör & KBT grund, Behandlingsmetodik.