Munin hem för kvinnor

En ny grund att stå på

Behandlingshem för kvinnor ålder 18 till 30år

Munin Kvinnobehandling erbjuder trygg och professionell vård för kvinnor som behöver hjälp att komma ur sitt missbruk – och inte falla tillbaka.

Här hjälps vi tillsammans åt att bygga en ny, stabil grund att stå på i livet. Ett steg i taget. Vi jobbar efter 12 stegsstrukturen men tar även emot klienter som behöver ha medicinsk hjälp. Vi har proffesionell personal som jobbar dygnet runt. Personal med olika kompetens men bland annat utbildad inom 12 steg, KBT, CRA,ESL, sexuella övergrepp, trauman och våld i nära relationer samt ÅP programmet. Vi kan hjälpa dig.

Hemtrevnad, förtroende och professionalism genomsyrar vår verksamhet.

Tillstånd för HVB-placering enligt lagrum SoL 7.1.1,  Lvu & Lvm samt kontraktsvård.

Behandling

Munin erbjuder en hemlik och trygg miljö för vuxna kvinnor med neuropsykiatriska funk- tionsnedsättningar, parallella beteenden samt beroendesyndrom. Här ser vi hela människan utifrån ett saluto- gent perspektiv.

Vi jobbar efter 12 stegsstrukturen & KBT in- riktning. Men vi tar även emot klienter som be- höver medicinsk hjälp. Vi har utbildad personal som arbetar dygnet runt utifrån 12 steg, KBT, CRA, ESL, våld i nära relationer, etc

Vi arbetar med

 • 12-stegsstruktur
 • KBT
 • CRA/MRT/ADL
 • Återfallsprevention
 • ESL- Ett självständigt liv
 • Missbruk
 • Relationer
 • Kriminalitet
 • Traumabehandling
 • Anhörigvecka
 • Våld i nära relationer
 • Sexuella övergrepp
 • Skyddat boende
 • Psykisk ohälsa

FAS 1 Primärvård 3-6 månader

Fas 1 är främst teoretisk, med morgonmöten, processgrupper, individuellt arbete, lektioner och föreläsningar enligt ett strukturerat schema. Vi behandlar teman som bakgrundshistorik, konsekvenser, känslokontroll och analyser av drogpersonligheten. Vi arbetar även med känslor, självkänsla och ärlighet. En löpande utvärdering av varje individs utveckling avgör när hon är mogen för nästa fas.

FAS 2 Fördjupad behandling 3-6 månader

Under fas 2 fördjupar vi oss ytterligare i ärlighet, mål och beslut. Vi bygger också upp relationerna till familj, skola och arbetsliv. Socialfärdighetsträningen består bland annat av praktikplatser och återupptagande av studier. Kvinnorna får även träna på att besöka sin hemort. En löpande utvärdering görs av varje individs utveckling och framsteg.

FAS 3 Utslussning

Utslussningsfasen och planeringen för denär ett nära sammarbete mellan Munin, klienten och uppdragsgivaren. Vi kan erbjuda utslusslägenheter i Stockholm,Uppsala och hela mellan Sverige som sedan kan leda till ett eget förstahands kontrakt.. Vi har även utslusslägenheter på samma ort som behandlingshemmet. De fyra saker som avgör hur utslussningen ska gå till är ett eget boende, sysselsättning, ekonomi och gemenskap. Ett tätt samarbete med ansvariga på praktikplatser eller skola är också viktigt. Klienten får planera sin vardag utifrån en holistisk planeringsmodell som hon har lärt sig under vistelsen på Munin.

Vi finns här för dig - Kontakta oss

Peter Nordström
Tf-föreståndare
070-376 01 18
PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOnBldGVybm9yZHN0cm9tQGh1Z2lubXVuaW5odmIuc2UiIHRhcmdldD1fYmxhbms+cGV0ZXJub3Jkc3Ryb21AaHVnaW5tdW5pbmh2Yi5zZTwvYT4=

Ömer Sarac
Koncernchef
076-260 84 29
PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOm9tZXJAaHVnaW5tdW5pbmh2Yi5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5vbWVyQGh1Z2lubXVuaW5odmIuc2U8L2E+

Andreas Karlsson
Samordnare
073-071 98 08
PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmFuZHJlYXNrYXJsc3NvbkBodWdpbm11bmluaHZiLnNlIiB0YXJnZXQ9X2JsYW5rPmFuZHJlYXNrYXJsc3NvbkBodWdpbm11bmluaHZiLnNlPC9hPg==